Oppdatere DokuWiki

I denne guiden skal jeg vise hvordan du oppdaterer din DokuWiki. Det første du skal gjøre er å ta backup av hele wiki-området.

Ta backup av eksisterende wiki

Jeg vil anbefale deg å lage en mappe som du kaller wiki-backup og legger backupene inn der. Gjerne navngi backupene med dato eller måned så du vet når backupen ble utført.

I følgende kommandusnutt kopierer vi alle filer og mapper med innhold fra /var/wiki/dokuwiki og lagrer de i /var/wiki/wiki-backup/Januar.2014/

cp -r /var/wiki/dokuwiki /var/wiki/wiki-backup/Januar.2014

Last ned nyeste utgave av DokuWiki

Her finner du nyeste utgave av DokuWiki http://download.dokuwiki.org/ Trykk på Download, last ned og last opp til din server via FTP.

Eller du kan trykke på Download, og deretter høyreklikke på Download via this link og kopiere lenkelokasjon (Copy Link Location) og kjøre følgende kommando for å laste ned direkte til din server. Du må naturligvis bytte ut linken i eksempelet med den du fikk fra dokuwiki sine sider.

 wget http://download.dokuwiki.org/out/dokuwiki-d9556fbc2c1c07a0baaf81c07d4165f6.tgz

Implementere ny version

Dette er veldig enkelt. Det viktigste nå er at du tok backup i tilfelle du fucker opp. Pakk ut .tgz fila du lastet ned fra DokuWiki sine sider.

tar -xvzf dokuwiki-d9556fbc2c1c07a0baaf81c07d4165f6.tgz

Etter du har pakket ut tar-filen navigerer du deg inn i mappen dokuwiki som du pakket ut og kopierer alle filer til det området du har dokuwiki. Du skal kopiere alle filer og godta overskrivelse.

cd dokuwiki
cp -r * /var/wiki/dokuwiki

Du har nå oppdatert DokuWiki! Wuhu!

Det kan ta litt tid før maset om oppdatering forsvinner fra wikien din. Siden vi vil fjerne den beskjeden med en gang gjør vi følgende.

cd /var/wiki/dokuwiki/data/cache
rm messages.txt

Hvorfor det fungerer å slette denne filen vet jeg ikke, men DokuWiki selv sier at dette er en legit måte å fikse det på.

  • howto/dokuwiki.txt
  • Last modified: 17/01/2015 23:53
  • by Axel Hanslien